Annie M.G. Schmidt-week 2016

De Annie M.G. Schmidt-week 2016 zit erop! Dank aan iedereen die het feest met ons mee vierde en ‘Op avontuur!’ ging. De Annie M.G. Schmidt-week 2017 vindt plaats van 10 tot en met 20 mei 2017. Graag tot dan!

—-

Hieronder vind je de informatie over de Annie M.G. Schmidt-week 2016

De Annie M.G. Schmidt-week 2016 vindt plaats van 18 tot en met 28 mei. Het thema is dit jaar ‘Op avontuur’, met twee themaboeken: Abeltje en het nieLuister-cduwe prentenboek Dries en de weerwolf.

In de boekhandel in het hele land staan Abeltje, Dries en de weerwolf – maar natuurlijk ook alle andere helden van Annie M.G. Schmidt centraal. Tijdens deze feestperiode ontvangt u in uw favoriete boekhandel een gratis luister-cd met negen verhalen van Annie, voorgelezen door Flip van Duijn (op=op).

Bent u werkzaam in het onderwijs en viert u met uw klas graag het feest mee? Klik hier voor de lessuggesties! Of wilt u vaker lesmaterialen ontvangen, schrijf u zich dan hier in op de onderwijsmailing.

De grotDoe mee met de grote Annie MG Schmidt-quiz!e Annie M.G. Schmidt-quiz

Tijdens de Annie M.G. Schmidt-week kunt u elke dag meedoen met De grote Annie M.G. Schmidt-quiz. Speel het spel Klem (elke dag met nieuwe vragen) en maak kans op een boek. Aan het einde van de week (die van 18 mei tot en met 28 mei duurt) maken alle inzenders kans op het hele boekenpakket van elf boeken!

ONDERWIJS

Op avontuur: Rond dit thema vieren we dit jaar feest van woensdag 18 tot en met zaterdag 28 mei 2016. Viert u met uw klas het feest met ons mee?

De twee themaboeken die centraal staan zijn het prentenboek Dries en de Weerwolf en Abeltje – het boek over de bekendste liftjongen van het land!  Bij deze twee boeken hebben we lessuggesties gemaakt. Door het aanbieden van verschillende materialen op verschillende niveaus is het thema geschikt voor kinderen vanaf groep 1 tot groep 6.

Mocht u de Annie M.G. Schmidt-week e-mailing niet hebben ontvangen, schrijft u zich dan in voor de ‘onderwijsmailing’ van Querido Kinderboeken, Leopold en Ploegsma. Het formulier staat onderaan deze pagina.

 

Cover lessuggestiesLessuggesties

Bij zowel Abeltje als het prentenboek Dries en de weerwolf werden lessuggesties gemaakt. De suggesties variëren in moeilijkheidsgraad, zodat er voor alle leeftijden een passende opdracht bij zit. U kunt de lessuggesties nu downloaden, zodat ook uw klas met de boeken aan de slag kan.

 

 

AfficheAffiche AMG week 2016

Uw lokaal alvast in de Op avontuur-sfeer brengen? Download hier het affiche dat werd gemaakt bij de Annie M.G. Schmidt-week 2016 en hang hem op!

 

 

Dries kleur- en tekenplaatKleur- en tekenplaat Dries en de weerwolf

In de lessuggestie zit een kleur- en tekenplaat: vraag kinderen Dries in te kleuren en hun eigen weerwolf erbij te tekenen. Zo ontstaan er heel veel verschillende weerwolven! U kunt de kleur- en tekenplaat hier ook los downloaden.

 

 

Annie MG Schmidt-week 2016-voorlopiglogoLogo Annie M.G. Schmidt-week 2016

U kunt ook het logo van de feestweek downloaden om in de klas te gebruiken.

 

 

 


Onderwijsmailing

Vaker lesmateriaal?

Wilt u op de hoogte worden gehouden over lesmateriaal die de kinderboekenuitgeverijen Querido Kinderboeken, Leopold en Ploegsma regelmatig maken? Vul dan hier uw gegevens in: