Grote Annie M.G. Schmidt voorleesboek

Grote Annie M.G. Schmidt voorleesboek

Annie M.G. Schmidt
NUR: 280 3-5, 5-8 jaar

Alle mensen en dieren in de wereld van Annie M.G. Schmidt zijn familie van elkaar.
Wist jij dat Floddertje familie is van Slordige Saartje? En Wiplala van Pietertje Pluim? Dat Minoes al net zo’n hekel heeft aan nare overjassen als Isabella Caramella? Dat de beren Moem en Psasj uit Pluk redt de dieren al bij mevrouw Van Gelder in de kelder zaten voor ze bij Spijtebijts tante Pleeg terechtkwamen?
In Het grote Annie M.G. Schmidt voorleesboek kom je de hele Schmidt-familie tegen: Otje en Abeltje, tante Patent en Jip en Janneke, Ibbeltje en Wiplala, Floddertje en Pluk en ga zo maar door. Ook haar versjes en andere verhalen ontbreken natuurlijk niet in deze bloemlezing. Net zo min als de tekeningen van Fiep Westendorp. Maar er zijn ook illustraties van Thé Tjong-Khing, Jan Jutte, Margriet Heymans, Harrie Geelen, Martijn van der Linden en anderen.

In de pers
'Het boek is zorgvuldig samengesteld. De verhaalfragmenten worden gevolgd door gedichten die er qua sfeer of inhoud bij aansluiten. Soms is het verband heel duidelijk, soms is het speels en onverwacht. [...] Met Annie M.G.Schmidt ontsnapt de lezer naar de enige plek waar elk mens zo vrij kan zijn als hij zelf verkiest: de wereld van de verbeelding.' - De Standaard