Het schrift van Perle

Het schrift van Perle

Timothée de Fombelle
Vertaler: Eef Gratama NUR: 284 12-15, 15+ jaar, voor volwassenen

Joshua Perle is verbannen naar onze wereld, naar het Parijs van de jaren dertig. Maar hij wil terug naar zijn eigen wereld, die van feeën, sprookjesprinsen en magie. Daar wacht zijn grote liefde op hem, dat weet hij zeker. Hij móét een manier vinden om bij haar te komen. Maar hoe kan hij een wereld bereiken waarvan iedereen zegt dat die alleen in de fantasie en in boeken bestaat?

De Franse schrijver Timothée de Fombelle is internationaal zeer succesvol. Toby Lolness werd in veel landen bekroond – in Nederland kreeg hij er een Zilveren Griffel voor. Met Het schrift van Perle bewijst hij opnieuw dat hij een rasverteller is die liefde, geschiedenis en avontuur verrassend met elkaar weet te verbinden.

‘Een hartstochtelijke hommage aan de wereld van de verbeelding.’ Le Figaro
‘Droevig en dromerig, een ode aan de liefde. Het mooiste boek van dit jaar.’ Elle

In de pers
'een weemoedig, sprookjeachtig liefdesavontuur. [...] De Fombelle speelt een betoverend spel met herinneringen en het gegeven dat verhalen ontstaan rond kleine mysteries in verwarrende tijden. Al spelend verbindt hij onze wereld met de sprookjeswereld. Dat je hem gelooft komt door zijn klassieke vertelstem, die we kennen uit zijn eerdere jeugdboeken Tobie Lolness en Vango.' - NRC Handelsblad (5 sterren)

'Wow, dacht ik al snel: dit is echt wat ik wil lezen!' - Sofia (14) in Het Parool

'Mocht je eigenlijk helemaal niet zo van fantasy of sprookjes houden, laat dat je dan niet weerhouden om je vol op ‘Het schrift van Perle’ te storten. Want waar het uiteindelijk in elk universum om gaat, is hoop. En de liefde. Wanneer je ‘Het schrift van Perle’ dichtslaat, wil je maar twee dingen: terugkeren naar deze fantastische wereld. En dat feeën bestaan.' - leesfeest.nl