Mr Finney en de andere kant van het water

Laurentien van Oranje | Sieb Posthuma
NUR: 281 5-8, 8-10 jaar

Het is hartje zomer en alles in de tuin van Mr Finney zoemt en zindert van de warmte. Mr Finney krijgt op zijn SuperBiBi een noodoproep van zijn knalroze vriendinnetje Pinky Pepper. Ze stuurt hem ook een foto van een eiland dat lijkt te verdwijnen. Mr Finney aarzelt geen moment en vliegt in zijn FinMobiel naar haar toe om te helpen. Op het eiland ziet hij Flingo terug en ontmoet hij de paradijsvogel Paradisio en Natoeng, een eigenwijze oerang-oetan. Samen helpen ze de dieren om van het eiland te vluchten.
Mr Finney gaat op zoek naar antwoorden op zijn vragen over het stijgende water, maar die blijken nog niet zo makkelijk te vinden. En dan komt Flingo met een verrassende oplossing!

In dit tweede boek beleeft Mr Finney spannende avonturen boven en onder water, waarbij hij opnieuw wezenlijke vragen stelt over hoe we omgaan met elkaar en met de aarde.

In de pers
'Het verhaal leest als een trein.' - Trouw

'Prinses Laurentien vinkt met dit boek “milieuproblematiek” aan op de agenda en ze doet dat met een boeiend en goed geschreven verhaal.' – Reformatorisch Dagblad