Mr Finney en de wereld op zijn kop

Mr Finney en de wereld op zijn kop

Laurentien van Oranje | Sieb Posthuma
NUR: 281 5-8, 8-10 jaar

Mr Finney woont in zijn zelfgebouwde huis en kent iedere millimeter van zijn tuin. Meestal zit hij met zijn beste vriend Slak op de onderste tak van zijn lievelingsboom. Maar hun rustige leven verandert door de komst van Pinky Pepper, een knalroze vliegend wezentje dat met grote snelheid over de wereld ‘glimpst’. Op haar SuperBiBi laat ze beelden zien van grote steden, oceanen, oerwouden, poolkappen en een geheimzinnige vlag.
Mr Finney wordt nieuwsgierig naar de wereld buiten zijn tuin. Hij heeft ontelbaar veel vragen, maar voor hij het weet is Pinky Pepper alweer verdwenen. Om antwoorden te krijgen besluit Mr Finney op reis te gaan. Hij ontmoet allerlei dieren en ontdekt dat de wereld niet overal even mooi is. Maar hij leert ook dat het helpt om vragen te stellen en dat oplossingen soms dichterbij liggen dan je denkt.

Mr Finney en de wereld op zijn kop is het eerste kinderboek van Laurentien van Oranje en Sieb Posthuma. Met dit (voorlees)boek nemen zij jong en oud mee op de spannende ontdekkingsreis van Mr Finney, die antwoorden zoekt op zijn vragen over de wereld om hem heen.

In de pers
'Een prachtig meeslepend boek, vlot en helder geschreven, vol van de verwondering die kinderen zo eigen is.' Margriet

'Een onderhoudend boek dat er prachtig uitziet. De beschrijvingen van Finney's gedachtewereld en de dialogen zijn goed. Er zit net een poëtisch tintje aan zonder zoetig te worden. Sieb Posthuma overtreft zichzelf in zijn full colour tekeningen.' Wendy de Graaff in Leesgoed

'De verhalen zijn leuk en gezellig om voor te lezen. Een prima idee om Sieb Posthuma de tekeningen bij de verhalen te laten maken want daardoor is het echt een héél aantrekkelijk boek geworden.' Ineke van Nispen, boekverkoper Plantage Books & More

'Fantasierijk, prachtig geïllustreerd en met een sympathieke boodschap.' Kinderopvang