Filmrechten De gelukvinder verkocht

woensdag, 24 februari 2010

Querido heeft aan producent Flinck Film (o.a. A’dam-E.V.A) de filmrechten verkocht voor de roman De gelukvinder. In dit boek, geschreven door Anoush Elman en Edward van de Vendel, wordt het verhaal verteld van een Afghaanse jongen die met zijn gezin naar Nederland vlucht. Een spannend boek dat een ontluisterend beeld geeft van het schrikbewind van de Taliban, mensensmokkel in Europa en het asielbeleid in Nederland.

Maar bovenal is De gelukvinder het meeslepende verhaal van een jongen die een nieuw bestaan in Nederland probeert op te bouwen, met als wens om hier schrijver of filmmaker te worden. Het boek is gebaseerd op een ware geschiedenis en werd in 2009 bekroond met de Glazen Globe. De gelukvinder is vertaald in het Duits en ook de Spaanse en Catalaanse rechten zijn deze week verkocht.

De gelukvinder was begin 2008 het eerste boek in Querido’s Slash-reeks. Dat zijn boeken die door bekende auteurs zijn geschreven op basis van het levensverhaal van een bijzondere jongere. De schrijver en de jongere werken heel nauw samen, de een als ‘verteller’, de ander als schrijver. De Slash-reeks is een initiatief van Edward van de Vendel in samenwerking met Uitgeverij Querido. Per jaar verschijnen 2 á 3 boeken in deze serie.