Rob Ruggenberg wint Thea Beckmanprijs 2017

zaterdag, 16 september 2017

Ruggenberg - haaieneiland

Op zaterdag 16 september werd in Archeon de Thea Beckmanprijs 2017 uitgereikt. Rob Ruggenberg werd met zijn boek Haaieneiland bekroond door zowel de vakjury als de jongerenjury. Aan de prijs zijn een geldbedrag van €1.000 en een oorkonde verbonden.

De Thea Beckmanprijs is een prijs voor het beste historische jeugdboek en wordt ieder jaar uitgereikt in het derde weekend van september in Archeon. Eerdere winnaars van de prijs waren o.m. Jacques Vriens, Benny Lindelauf en Dirk Weber.

Rob Ruggenberg wint Thea Beckmanprijs 2017Rob Ruggenberg, die jarenlang als journalist de wereld over reisde, publiceerde zijn eerste jeugdboek in 2006. Hij schrijft historische jeugdboeken die altijd gebaseerd zijn op feiten. Voor ieder boek reist hij naar het gebied waar het verhaal zich afspeelt en duikt daar de archieven in. Ook woont (en werkt) hij bij voorkeur enige tijd op de plek van het verhaal. Voor zijn boek Haaieneiland woonde hij een tijdje op Takapoto, het eilandje in de Stille Zuidzee waar het boek zich afspeelt.

PiratenzoonRuggenberg - Piratenzoon
Op 27 oktober verschijnt het zevende boek van Rog Ruggenberg, Piratenzoon. Dit verhaal speelt zich af in Marokko, Spanje en in het Zeeuwse Sluis. De belegering van Sluis door prins Maurits speelt een belangrijke rol in het boek.

Ruggenberg won eerder onder andere de Prijs voor de Jonge Jury voor zijn boek IJsbarbaar. In de 15 jaar die de Prijs toen bestond was het de eerste keer dat er een historisch jeugdboek bekroond werd én de eerste keer dat hij gewonnen werd door een man.