Tijgerlezen: Vier nieuwe titels voor de beginnende lezer!

donderdag, 2 november 2017

In de serie Tijgerlezen zijn vier nieuwe titels verschenen. Zondag, maandag, sterrendag van Anna Woltz, Drie katten op een rij van Kaat Vrancken & Yvonne Jagtenberg, Sammie en de echte beste vriendin van Abby Hanlon (vertaling Edward van de Vendel) en Is er leven op Mars? van Jon Agee (ook vertaald door Edward van de Vendel). De serie werd in 2016 door Em. Querido’s Kinderboeken Uitgeverij gelanceerd en bestaat met deze nieuwe worp uit veertien boeken. De Griffeljury 2017 noemde de serie ‘een verrijking van het aanbod voor de beginnende lezer’.


Nieuwe boeken
Is er leven op MarsIs er leven op Mars? – Jon Agee

Een dappere astronaut landt op Mars. Hij weet zeker dat hij iets zal vinden dat leeft. Maar hij komt al snel tot de ontdekking dat hij zich heeft vergist. Er is helemaal geen leven op Mars. En nu is hij ook nog zijn ruimteschip kwijt!

Grappig * Stimuleert woordherkenning * Geschikt om voor te lezen en samen te lezen

 

 

 

Drie katten op een rijDrie katten op een rij – Kaat Vrancken & Yvonne Jagtenberg

Voor alle jonge kattenliefhebbers die net leren lezen.
Noor heeft drie katten. Veelvraten zijn het. Ze eten alle vis op. Ze mogen zeker niet blijven van mam. Ook niet als Noor het heel lief vraagt?

Grappig * Eenvoudige tekst voor de echt beginnende lezers * Stimuleert woordherkenning * Geschikt om voor te lezen en zelf te lezen

 

 

 


Zondag, maandag, sterrendag
Zondag, maandag, sterrendag – Anna Woltz

Een sprankelend nieuw verhaal van Anna Woltz, met illustraties van Annet Schaap.
Nora is uitvinder. Boven op zolder verzint ze vleugels voor haar hond en een draak om haar grote broers bang te maken. Maar dan krijgt ze een nieuwe buurjongen, Sep. Hij weet alles van sterren, maar de aarde vindt hij stom. Kan Nora iets uitvinden om hem te helpen?

Spannend en grappig * Eenvoudige tekst voor iets geoefende lezers * Veel tekeningen in kleur * Geschikt om voor te lezen en zelf te lezen

 

 

Sammie en de echte beste vriendinSammie en de echte beste vriendin – Abby Hanlon

De hartveroverende Sammie gaat naar groep 3 en ze neemt haar fantasie mee. Sammie is zes jaar. Ze is het liefste thuis, waar ze speelt met haar (fantasie)vriendin Maria. Maar Sammies grote broer en zus vinden dat ze nu eindelijk eens échte vrienden moet maken. Vrienden die iedereen kan zien. Zou het Sammie lukken om een echte vriendin te vinden?

Grappig * Héél veel tekeningen * Een langer verhaal voor iets geoefende lezers * Geschikt om voor te lezen en zelf te lezen

 

 

Over Tijgerlezen
Uit onderzoek blijkt telkens weer dat kinderen het gelukkigst leren lezen als ze wíllen lezen. De titels uit de reeks Tijgerlezen voldoen dan ook aan de belangrijkste criteria van kinderen: ze zijn spannend of grappig, en hebben altijd veel illustraties in kleur. Tijgerlezen maakt (leren) lezen fijn. Tijgerlezenboeken zijn niet ingedeeld volgens technische leesniveaus. Kinderen kiezen zelf het boek waar ze aan toe zijn. Er zijn Tijgerlezenboeken met weinig tekst en eenvoudige zinnen, en langere verhalen voor wie wat meer leeservaring heeft. Het plezier van lezen begint als je regelmatig voorgelezen wordt. Voor de echt beginnende lezer zijn er daarom Tijgerlezenprentenboeken, om samen te lezen. Ook de andere boeken in de reeks kunnen goed voorgelezen worden.
Om leerkrachten handvatten te geven de boeken te gebruiken met hun klas, worden bij alle boeken in de serie lessuggesties gemaakt. Deze lessuggesties zijn te downloaden van de website van Tijgerlezen en worden middels onderwijsnieuwsbrieven verspreid.