Tijgerlezen: vier nieuwe titels voor de beginnende lezer

maandag, 28 augustus 2017

In de serie Tijgerlezen zijn deze maand vier nieuwe titels verschenen. De serie werd in 2016 door Em. Querido’s Kinderboeken Uitgeverij gelanceerd en werd zeer positief ontvangen in zowel het onderwijs als bij de lezer. De Griffeljury 2017 noemde de serie in haar juryrapport en noemde de boeken een verrijking van het aanbod voor de beginnende lezer.

Over Tijgerlezen

Uit onderzoek blijkt telkens weer dat kinderen het gelukkigst leren lezen als ze wíllen lezen. De titels uit de reeks Tijgerlezen voldoen dan ook aan de belangrijkste criteria van kinderen: ze zijn spannend of grappig, en hebben altijd veel illustraties in kleur. Tijgerlezen maakt (leren) lezen fijn.

Tijgerlezenboeken zijn niet ingedeeld volgens technische leesniveaus. Kinderen kiezen zelf het boek waar ze aan toe zijn. Er zijn Tijgerlezenboeken met weinig tekst en eenvoudige zinnen, en langere verhalen voor wie wat meer leeservaring heeft.

Het plezier van lezen begint als je regelmatig voorgelezen wordt. Voor de écht beginnende lezer zijn er daarom Tijgerlezenprentenboeken, om samen te lezen. Ook de andere boeken in de reeks kunnen goed voorgelezen worden.

Nieuwe boeken

Joke van Leeuwen - Fien wil een flus Fien wil een flusJoke van Leeuwen
Fien geeft een feest voor haar vrienden.
‘Wat wil je hebben?’ vragen ze aan Fien.
‘Een flus,’ antwoordt Fien.
Maar niemand weet wat een flus is…
Weet Fien het zelf eigenlijk wel?
Iedereen bedenkt iets moois voor Fien.
En dan is het feest!

Een heel heel heel vies boekEdward van de Vendel en Floor de GoedeEdward van de Vendel - Heel heel heel vies boek
Een boek vol ketchup, hondjes die werkelijk álles opeten, spugende poezen, een superheld met een smerige maar effectieve superkracht: vies zijn de stripjes en korte verhalen in dit boek zeker! Dus wees gewaarschuwd: alleen voor lezers met een sterke maag!

Het allervieste boek voor beginnende lezers ooit!

 

 

Pim en het pinda-kanonTjibbe Veldkamp en Kees de BoerTjibbe Veldkamp - Pim en het pindakanon
Pim pelt pinda’s. Niet even, maar de hele dag! Dat moet van Pims gemene stiefoom Stef. Soms valt Pim in slaap, zo saai is zijn werk. Maar dan pakt stiefoom Stef zijn pinda-kanon, en schiet hij Pim wakker. Stiefoom Stef vindt dat reuze leuk. Maar Pim krijgt er genoeg van. Hij zint op wraak!

 

Dappere Max Ed VereEd vere - Dappere Max
Dit boek gaat over Max. Max ziet er zo schattig uit dat de mensen hem soms een strikje omdoen. Maar Max houdt niet van strikjes. Want Max is dapper en stoer. Hij is een kat die op muizen jaagt. Hij moet alleen nog even uitzoeken hoe een muis eruitziet…
Hartveroverend en grappig verhaal voor de beginnende lezer of om voor te lezen.

 

 

Tijgerlezen & het onderwijs

Om leerkrachten handvatten te geven de boeken te gebruiken met hun klas, worden bij alle boeken in de serie lessuggesties gemaakt. Deze lessuggesties zijn te downloaden van de website van Tijgerlezen en worden middels onderwijsnieuwsbrieven verspreid.

In november 2017 verschijnen weer vier boeken in de serie, met onder andere titels van Anna Woltz en Kaat Vrancken.