De wilde kippenclub

Vriendinnen door dik en dunAFB-THE-20150812-wildekippenclub

Avonturen kun je niet plannen, zoals ballet of zo. Die wachten om de hoek en – tjak! opeens zijn ze er. Maar je kunt wel iets doen om het lot een handje te helpen: een club oprichten. En dat doen Sprotje, Roos, Melanie, Kim en Lisa dan ook! Met een naam, een herkenningsteken, clubgeheimen, en noem maar op. Dan komen de avonturen vanzelf…

Lees hier meer over de vriendinnen, hun vijanden en tips voor hoe je een eigen Wilde Kippen Club kan beginnen!

De leden van de Wilde Kippen Club

AFB-THE-20150812-sprotjeDit is Sprotje (eigenlijk Charlotte, maar zo noemt niemand haar), de oprichtster van de Wilde Kippen Club. Ze heeft de naam bedacht (toen ze weer eens voor de kippen van haar oma moest zorgen) en draagt net als de andere leden een kippenveertje om haar nek, als herkenningsteken.

 

AFB-THE-20150812-roosRoos is de beste vriendin van Sprotje. Ze merkt het meteen als er iets aan de hand is en weet haar dan altijd te troosten. En Roos heeft nog een andere goede eigenschap: ze kan de heerlijkste wafels bakken die je ooit geproefd hebt.

 

AFB-THE-20150812-melanieMelanie wordt ook wel Mellie genoemd of mooie Melanie, omdat ze altijd met haar uiterlijk bezig is, en met jongens. Dat gedoe met zo’n meidenclub vindt ze eigenlijk maar niks… Hoewel, als het er op aan komt is ze een echte Wilde Kip.

 

AFB-THE-20150812-kimKim zal de andere Wilde Kippen nooit in de steek laten – en zeker haar beste vriendin Melanie niet. Ze is heel ontevreden over hoe ze eruitziet en probeert dan ook altijd iets aan haar lijn te doen.

AFB-THE-20150812-lisa

 

Lisa is een echte aanwinst voor de Wilde Kippen Club. Ze kan prima spioneren en afluisteren, en dat is heel handig in de strijd met de Pygmeeën!

 

Het clubhuis

Het clubhuis van de Wilde Kippen is het huis van Sprotjes oma, oma Bergman. Met een moestuin, fruitbomen en een kippenhok. Erg avontuurlijk! Oma Bergman houdt er eigenlijk helemaal niet van als Sprotje vrienden meeneemt. ‘Ik wil geen vreemden in mijn huis,’ zegt ze altijd. Maar gelukkig is oma Bergman een tijdje naar haar stokoude zus. Sprotje moet vooAFB-THE-20150812-vijandenr de kippen zorgen en onkruid wieden…

Het wachtwoord van het clubhuis is Kip! Kihiiiiip!
Een kippenveertje. De meiden dragen het veertje als ketting om hun hals.

 

Grootste vijanden

De Pygmeeën: Fred, Willem, Steve en Mat. Als deze vier jongens merken dat Sprotje voor de kippen van haar oma moet zorgen bedenken ze een plan om de meidenclub goed dwars te zitten…

 

In de pers:

‘Als je in een boek van Cornelia Funke begint te lezen, is het net alsof ze naast je komt zitten en begint te vertellen. En niemand kan zo leuk, verrassend, spannend en vrolijk vertellen als zij.’ – Francine Oomen

‘De belevenissen van de clubleden Sprotje, Roos, Melanie, Kim en Lisa zijn superleuk om te lezen!’ – Tina

 

Je eigen Wilde Kippen Club:

Tips:
– Vraag je vriendinnen. De meiden van de Wilde Kippen Club zijn met zijn vieren, maar een club kan ook uit drie leden bestaan, of zes.
– Bedenk een originele naam. Wel een naam die bij jullie past.
– Wat is jullie herkenningsteken? Zorg dat iedereen die altijd bij zich draagt.
– Hebben jullie een clubhuis? Of een vaste plek om af te kunnen spreken? Maak desnoods een hut.
– Bedenk een wachtwoord. Om het clubhuis in te komen bijvoorbeeld, of een andere geheim plek waar jullie hebben afgesproken, zoals de meidentoiletten op school.