Jip en Janneke

Jip en Janneke zijn de aller- allerbeste vriendjes en altijd samen. In en om huis beleven ze veel avonturen. Schooltje spelen, in een grote regenplas stampen en ze doen een wedstrijd wie de meeste pannenkoeken kan eten. Ze vinden een hondje dat geen baas heeft en mogen het houden. Een naam weten ze meteen: Takkie! …

De verhalen van Annie M.G. Schmidt over Jip en Janneke verschenen oorspronkelijk in Het Parool. Fiep Westendorp maakte er de herkenbare zwart-wit illustraties bij. In de jaren zeventig verschenen de verhalen van Jip en Janneke in het kindertijdschrift Bobo, waarvoor Fiep Westendorp nieuwe illustraties maakte, in kleur. Dat leverde prachtige tekeningen op.

In de loop der jaren verschenen er vele boeken, groot en klein, in vele talen, in kleur en zwart-wit. Op deze site vind je alle momenteel leverbare boeken.

De directe, grappige toon van Annie M.G. Schmidt en de kenmerkende zwart-wit illustraties van Fiep Westendorp blijven tot ieders verbeelding spreken. De boeken zijn al tientallen jaren een inspiratie voor vele kinderen en volwassenen. Zo zijn Jip en Janneke niet alleen het bekendste, maar ook het meest geliefde kleuterduo van Nederland.

Kijk ook eens op www.annie-mg.com en www.fiepwestendorp.nl.