Tijgerlezen

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt telkens weer dat kinderen het gelukkigst leren lezen als ze willen lezen. Vanuit deze gedachte is de serie Tijgerlezen ontwikkeld voor lezers van 5 tot 9 jaar. De boeken in deze serie voldoen aan de belangrijkste criteria van kinderen: ze zijn spannend of grappig, en hebben altijd veel illustraties in kleur. Tijgerlezenboeken zijn niet ingedeeld volgens technische leesniveau’s, maar kinderen kiezen zelf het boek waar ze aan toe zijn.

Bij alle boeken is lesmateriaal ontwikkeld. Ook zijn er filmpjes gemaakt van alle afzonderlijke boeken.

“De echte test voor een boek voor beginnende lezers: kan het, naast dat de kinderen het zelf kunnen lezen, ook met plezier voorgelezen worden? Voor die test willen de Tijgerleesboeken héél graag slagen!” – Edward van de Vendel. Kinderboekenschrijver en ambassadeur van Tijgerlezen

“Tijgerlezen maakt (leren) lezen fijn. Nu kunnen alle ouders en kinderen niet alleen op school maar ook in de boekhandel boeken vinden die speciaal ontwikkeld zijn voor de beginnende lezers.” – Wendy Wilbers. Uitgever Querido Kinderboeken

Plezier in lezen

Het plezier van lezen begint als je regelmatig voorgelezen wordt. Daarom zijn alle boeken in de serie geschikt om voor te lezen én zelf te lezen. De moeilijkheidsgraad van de boeken verschilt:

  • Voor de écht beginnende lezer zijn er Tijgerlezen-prentenboeken met weinig tekst per bladzijde, om voor te lezen en samen te lezen.
  • Voor als je net kunt lezen zijn er leesboeken met weinig tekst en eenvoudige zinnen, die ook fijn zijn om voor te lezen.
  • Voor wie al een beetje geoefend heeft, zijn er échte leesboeken met langere verhalen.

Lesmateriaal

Download hier het complete document met lesmateriaal van de eerste zes Tijgerlezen-boeken.

De lessuggesties bij de vier nieuwste boeken in de serie Tijgerlezen staan op 4 september online.

Download hier lesmateriaal bij ‘Wij zijn tijgers’.

Download hier lesmateriaal bij ‘Hoog en laag’

Download hier lesmateriaal bij ‘Hoe ik een weerwolf werd’

Download hier lesmateriaal bij ‘Wie is er bang voor de voetbalzombies’

Download hier lesmateriaal bij ‘Bobbi Bolhuis, redder in nood’

Download hier lesmateriaal bij ‘Sammie de Fantastische’

Van deze boeken zijn ook losse filmpjes gemaakt, zie hieronder.